2015. május 23., szombat

Muscle Monster teszt- az izomszörny Magyarországon!

Nemrégiben sikerült megkaparintanunk egy dobozzal a Muscle Monster-ból! A terméket ezúton is köszönjük a Tej Pékáru Kávé Tea Grocery- nek! Igazi ritkaság hazánkban a Monster (kifejezetten gyúrósoknak szánt változata) Muscle.. ugyanis kizárólag az USA- ban gyártják a terméket (Európában valószínűleg sehol) és ily módon kis hazánkban igen nehéz hozzájutni!
A Muscle Monster egy igen komplex ital, mivel dobozonként 25g fehérjét, 500mg kálciumot valamint koffeint és panax ginseng kivonatot is tartalmaz. Laktóz érzékenyeknek azonban nem ajánlatos fogyasztani, mivel tejet is tartalmaz! De nézzük az ízét!



Aki úgy gondolta, hogy ez egy újabb szokványos energiaital az alaposan melléfogott.. ugyanis azon kívül, hogy a Monster gyártja és hogy tartalmaz koffeint semmiben nem hasonlít egy eddig megszokottá vált Energy Drink- hez! Kezdjük ott, hogy csokoládé ízű, tejet tartalmaz és (szerencsére) nem szénsavas, így inkább lehet rá egy felturbózott protein shake- ként tekinteni, mint energiaitalként. Az íze viszont egész kellemes.... színre és állagra leginkább a kakaó és a puding között van valahol.. nem túl híg, de nem is túl sűrű! Konkrétan szinte olyan az íze, mint a Milky Way italnak...de mégis kicsit más. Egy szó mint 100 tényleg ízletes! Diétában ugyan nem ajánlom fogyasztását, de egyébként nap  közben bármikor megajándékozhatjuk magunkat vele. Nyilván sokakat érdekel most már, hogy hol is lehet hozzájutni és hogy ezért mégis mennyire kell kinyitnunk a pénztárcánkat!
Az első kérdésre többek között már fent megadtam a választ (konkrét cím: Budapest. Damjanich utca 26/b) az árát pedig nyilván ahhoz mérten kell számítani, hogy itthon igen nehéz beszerezni, és persze  egyenesen Amerikából érkezik! Így kicsivel több mint 1500ft/doboz áron lehet hozzájutni a kicsikéhez. 3 ízben elérhető.. a csokis mellett van vaníliás és kávés is, így lehet válogatni ;)


2015. május 19., kedd

A kínok kínja- gyilkos bicepsz edzés

Nyilván sokaknak felcsillant a szemük a cím láttán, hiszen bicepsz edzésről lesz szó... igen most ismét a tömegnek kedvezek. Na meg persze "háború" van aztán keményen! Na de viccet félretéve.. igenis szükség van a HATÉKONY bicepsz edzésre és itt a hangsúly a hatékonyon van. A kérdést több oldalról is meg lehet közelíteni.. van aki a nagy ismétlésszámra esküszik és van aki a még többre.. Én azt mondom ne számoljuk túl a dolgot, ha csak nem vagyunk profik, legalább 50-es karral és sok év edzéssel a hátunk mögött. Sokan ott rontják el, hogy rögtön a finomhangolásnál kezdik, mert legyen csúcsos az a bicepsz.. meg szálkás, mint egy kárászraj- nemde? A probléma csak ott van, hogy ezt sokan a rúddal vetekedő karvastagságnál szeretnék kivitelezni.. és akkor még szót sem ejtettünk az alkarról!

"Ha egy nap majd futni szeretnél, előbb tanulj meg járni"

Ne pazarolj túl sok energiát a bicepsz edzésére egy héten egyszer és egy gyakorlattal bőven elég stimulációt kap majd és nem lesz más lehetősége mint növekedni és fejlődni!



A varázslatosan egyszerű (de nagyszerű)  terv!

A terv ugyan faék egyszerűségű, ugyanakkor szükségünk lesz egy speciális eszközre, melyet Apolló rúdnak hívnak (tudod ez az a rúd amelyik vastagabb a többinél ;) szerencsére ez az (kezdetben szinte csak erősember edzéseken használatos) eszköz mára már a legtöbb edzőteremben megtalálható. Ha ezen a nehézségen túltettük magunkat az első edzésünk a kísérletezésnek fogjuk szentelni. Kivéve persze ha te alapjáraton az a jól felkészült gyúrós vagy (virtuális vállveregetés) aki hatalmas súlyokkal végzi a bicepsz edzését is. Nekik ugyanis már nem fog gondot okozni azt a súlyt eltalálni, amivel a 3X5 ismétlést még épp hogy.. tehát minden erejüket  mozgósítva abszolválni tudják. Ha nem ebbe a csoportba tartozol akkor láss munkához!
Nézzük komplexen a dolgokat!

Az első és legfontosabb dolgod lesz a nagyon alapos bemelegítés, ugyanis nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire sérülékeny izom is ez. Legalább 2-3 súllyal jussunk el a tényleges munkaterheléshez, tehát pakoljuk a súlyokat mindaddig míg a kívánt súlytartományt el nem érjük.. persze nem kell már ebbe belefáradni.. ez még csak a bemelegítés!
Aztán jöhet a móka.. a nagy súlyos edzést még normál rúddal fogjuk végrehajtani, egész pontosan 3X5 lesz a bűvös szám! Például:

3X5--> 50kg

Itt az utolsó ismétléseknél megengedett némi csalás is, tehát kicsit beledőlhetünk (persze nem kell kelj fel Jancsit játszani) de még jobb ha egy társunk vagy egy jól szituált egyén a segítségünkre lesz!

Íme egy Apolló rúd.. mi viszont most bicepszezünk vele!


Na akkor a nehezén túl is vagyunk... na jó csak vicceltem.. a neheze még csak most jön!
Hagyjuk ezt a rudat és kb 1 perc pihenő után kezdjünk neki az Apolló rúddal a magasabb ismétlésszámnak! Merthogy az is van.. egész pontosan 3X10-12. A tényleges számot egyéni toleranciára bízom! Kicsit visszább veszünk a súlyokból.. meg persze az arcunkból is! Itt szintén szükségünk lesz egy egyéni kalkulációra, de hozzávetőlegesen az előzőleg használt súly 80-85%- a megfelelő lesz majd. Rövid pihenőket iktatunk csak be.. szinte csak annyit amíg a súlyból le nem faragunk 2-3 kg- ot.. ezt még egyszer megismételjük és kész is vagyunk! Ugye milyen egyszerűnek hangzik.. de ha még nem éreztél hasonló fájdalmat akkor bizony lehet az alsógatya cserére szorul majd. A rudat semmiképp sem teszed le míg nem végeztél a munkáddal! Piszkosul fájni fog.. nem kertelek.. az alkarod kegyelemért fog könyörögni... de téged ez ne érdekeljen.. ha pihenni kell a felső szakaszban megteszed.. idő előtt csak akkor teszed le a rudat ha kiesik a kezedből! Szedd össze magad.. nem bánod meg! Példa:

1X10-12--> 42kg
1X10-12--> 40kg
1X10-12--> 38kg

Ezzel végeztünk is  a bicepsz edzésével.. ennyi elég is lesz erre a hétre.. ha pedig jól csináltad ha karod nem tudod majd rendesen kinyújtani.. megfogni pedig még a telefonod sem tudod majd egy ideig (ami mondjuk nem is nagy baj) A tervben az a nagyszerű, hogy nem csak a bicepszünket, de az alkarunkat is kellőképp  megdolgoztatjuk vele egyidejűleg.. így nem fenyeget minket az a veszély, hogy lemaradna egyik izomcsoport a másiktól! Én személy szerint a végére meglepem magam még egy 12-es ismétléssel, egykezes koncentrált bicepsszel.. persze csak kis súllyal! Egy időben állítólag Lee Priest is hasonlóképp edzette a bicepszét.. gondolom ennél többet nem kell senkinek sem mondanom!
Hajrá! ;)