2016. augusztus 7., vasárnap

Csúcsturmix- virágporos fehérje edzés után

Hogy mi? Virágporos? Igen jól látod.. de először is hadd magyarázzam el a dolgot!
Valószínűleg már te is hallottál a virágpor jótékony hatásairól (bár lehet sokan azt sem tudták, hogy lehet ilyet kapni.. főként meg hogy el is lehet fogyasztani) de most már tisztában leszel vele, miért is lesz "Über" az a turmix.

  

A nyers virágpor amellett, hogy igen magas fehérjetartalommal rendelkezik (100g- ban több, mint 30g fehérje) a 22 természetes aminosavból 20 megtalálható benne. A virágport szupertápláléknak is nevezik, mivel az egyik legjobb természetes fehérjeforrás és a benne található magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően a protein szinte maximálisan be is tud épülni( gyakorlatilag 90% körüli hatékonysággal) A virágpor többek között javítja az anyagcserét, ezáltal nagymértékben felgyorsíthatja az edzések utáni regenációt.. amit szerintem nem kell ragoznom, hogy miért is jó!
Elképesztő, hogy 20g nyers virágpor több mint 900g zöldség és gyümölcs tápanyag tartalmát képes produkálni! Tele van karotionidokkal, valamint rutinnal.. ami az erek rugalmasságában igen nagy szerepet játszik. Nagymértékben képes növelni a vörösvérsejtek számát, ezzel is hozzájárulva a hatékonyabb edzéshez. Számos élsportoló étrendjében szerepel a virágpor, többek között Muhammad Ali is rendszeresen fogyasztotta.


Ja igen.. és borzasztó finom, semmihez sem hasonlítható az íze.. leginkább mézzel összekeverve ajánlom fogyasztani. Az egyetlen hátránya, hogy igen drága.. de az is igaz, hogy nem kell kilószámra enni! Ha nem is minden nap, de hetente pár alkalommal meg lehet vele spékelni a turmixunkat.


Én a következőképpen szoktam elkészíteni a turmixot!

  • Általában natúr (tehát ízesítetlen) fehérjét használok, mivel a virágporos méztől egyedi íze lesz.
  • Egy kevés zabot darálóban szinte lisztszerűvé őrölök.
  • A fehérjét vízzel, zabbal egy shakerbe teszem. a tetejére pedig kb egy evőkanál (lehet kevesebb is) virágporos mézet csurgatok.. összeráz.. iszik.. örül!


Dobjatok össze ti is egy Über turmixot! ;)



Tipp! A virágpor árát úgy is redukálhatjátok, hogy natúr fehérjét használtok, mivel az olcsóbb és a virágportól úgyis Isteni íze lesz.
A Myprotein- nél a natúr Impact Whey Protein igen jó árban van és ha először rendelsz most ajánló kódunkkal 25% kedvezményben is részesülhetsz! ;)
Kódunk: SU4I-R1