2013. március 9., szombat

Tippek: Karhajlítás kétkezes rúddal

Ez a gyakorlat azok közé tartozik, amit valószínűleg mindenki végzett már, aki gyakran jár terembe. A bicepsz minden kondis egyik nagy kedvence, ezért  jó páran sajnos csak erre az izomcsoportra koncentrálják az edzéseiket (illetve mellizomra) A kétkezes bicepsz gyakorlat állva azonban egy olyan megkerülhetetlen gyakorlat, amit mindenkinek kötelező lenne végeznie ha óriási bicepszet szeretne. Egyrészt azért mert ez az egyetlen összetett gyakorlat a karhajlító izomra.... másrészt meg..legyen elég annyi, hogy nagyon hatásos.
Nekem van egy jó módszerem erre a gyakorlatra és mivel jelenleg csak ezt az egy gyakorlatot végzem bicepszre ezért lényeges, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a kivitelezése.
Tehát az első mindenekelőtt a bemelegítés, enélkül ne szaladjunk neki a nagyobb súlyoknak mert nem lesz jó vége. A megfelelő szemléltetés miatt vegyük most az én edzésemet.



Bemelegítésként: 8X15 kg majd 6X30 kg
Ezután térünk rá a nagy súlyra, ami a lehető legnagyobb kell, hogy  legyen (épp annyi amennyivel 2X6 ismétlést még el tudunk végezni nálam ez 40 kg
Tehát 2X6 közel szubmaximális terhelésen.
Ezután még 2 sorozat következik, akkora súllyal amivel még 2X10 ismétlést végre tudunk hajtani.( pl 2X34 kg) Utána ne felejtsünk el nyújtani!
Ennyi lenne a módszer, ami nálam eléri a kívánt hatást (aki erősnek érzi még magát pár húzódzkodást is végezhet utána szűk fogással).
Ez a módszer elsősorban az erő és izomtömeg fejlesztést célozza meg.
Ha kipróbáltad oszd meg véleményed másokkal is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése